Sinäkin voit olla hengenpelastaja

 

Onnettomuudet tulevat yleensä aina yllättäen, eikä niihin voi kaikilta osin varautua. Joissakin tapauksissa kyseessä on vain pieni naarmu, toisissa tapauksissa kyse voi olla ihmishengestä. Vaikka yllättävä onnettomuus voi järkyttää ja viedä toimintakyvyn, voi maailmasta kuitenkin tehdä hieman turvallisemman paikan ja päivittää ajan tasalle oman kodin tai vaikkapa harrastusyhteisön ensiapuvälineet.

Ensiaputarvikkeet kuntoon

Olet varmasti huomannut, kuinka busseissa, julkisissa rakennuksissa sekä esimerkiksi kaupoissa on ensiapulaukkuja ja monissa myös sydäniskuri eli defibrillaattori. Näitä tarvitaan onneksi suhteellisen harvoin, mutta ne voivat pelastaa ihmishenkiä onnettomuuden hetkellä. Myös yksittäisen henkilön on hyvä pitää huolta itsestään ja läheisistään hankkimalla kotiin tärkeimmät ensiapuvälineet. Kustannus ei ole suuri, mutta hyöty voi olla korvaamaton.

Mistä tietää, minkälaisia välineitä olisi hyvä hankkia joko koti- tai ammattikäyttöön? Tässä hyvänä apuna on laadukas ensiaputarvikkeisiin erikoistunut myymälä, josta saat turvalliset ja käyttökelpoiset tuotteet. Näistä voidaan mainita esimerkiksi ensiaputarvike.fi, joka palvelee ammattitaidolla sekä kuluttajaa että yritysasiakkaita. Kannattaakin hyödyntää osaavan yrityksen asiakaspalvelua, sillä valinnanvaraa tuotteissa on paljon.

Ensiapu on kansalaistaito

Tarvikkeiden lisäksi on hyvä huomioida myös kyky toimia onnettomuustilanteessa. Hätäensiapu on kansalaistaito, jota tulee myös pitää yllä säännöllisesti. Onkin erittäin hyödyllistä hakeutua ensiapukurssille, joita järjestää esimerkiksi Suomen Punainen Risti. Mikäli ensiapukurssi on siis vielä käymättä, tai kurssilla käynnistä on vierähtänyt jo pidempi tovi, kannattaa tutustua lähiseudulla tarjolla oleviin kurssivaihtoehtoihin.