Hyviä apuvälineitä urheilupaikoilla ja yrityksissä

Ihmisten terveydestä ja turvallisuudesta huolehtiminen on tärkeää myös urheilupaikoilla ja yrityksissä. Yllättäviä tilanteita voi sattua koska tahansa ja on hyvä, että apua on saatavilla lähellä.

Ensiaputaidot ovat erittäin tärkeitä, sillä kun jotain sattuu, pystyy avun tarvitsija saamaan apua nopeasti. Perustietoa ensiavun antamisesta löytyy helposti netistä, esimerkiksi Punaisen ristin sivuilta.

Ensiaputaitojen lisäksi hätätilanteissa helposti ja nopeasti saatavilla oleva ensiapuvälineistö on ensiarvoisen tärkeää. Avun nopea saaminen voi pelastaa ihmishenkiä, joten esimerkiksi defibrillaattorin on hyvä löytyä sieltä, missä ihmisiä on, kuten esimerkiksi urheilupaikoista, yrityksistä tai vaikka huonekaluliikkeestä.

Miksi defibrillaattori ja rankalauta ovat tärkeitä?

Sydänpysähdystilanteissa on potilaan selviämisen kannalta tärkeää, että elvytys aloitetaan mahdollisimman nopeasti. Defibrillaattori helpottaa manuaalista käsin tehtävää elvytystä huomattavasti. Sen antama sähköisku mahdollistaa sydämen uudelleen tahdistamisen.

Markkinoilla on saatavilla defibrillaattoreita, jotka neuvovat alusta asti ääniohjeistuksin, miten laitetta käytetään. Näin laitetta voi helposti käyttää kuka tahansa joka paikalle ensimmäiseksi osuu, vaikka aiempaa ensiapukoulutusta ei olisikaan.

Rankalauta on toinen tärkeä ensiapuväline, joka auttaa tilanteissa, joissa on riski siitä, että selkäranka on murtunut. Esimerkiksi urheilupaikoilta on hyvä löytyä rankalauta, urheillessa tapahtuvien onnettomuuksien varalta.

Rankalauta voidaan ujuttaa henkilön alle helposti siten, ettei henkilö pääse liikahtamaan. Tällöin vältytään lisävammoilta, ja myös kuljetus paikalta pois on helpompaa. shoppaile rankalauta täällä ja tutustu valikoimaan.