Yhä useammalla on tänä päivänä ranteessaan aktiivisuusranneke tai älykello. Älykellot eivät ole itsenäisiä tuotteita, vaan pikemminkin älypuhelimien jatkeita. Ne kestävät kuumuutta ja vettä, joten saunassa tai uimassa käyminenkin onnistuu kello ranteessa. Älykelloja voisi kutsua arjen tukipilareiksi, jotka ovat luotettavia apureita niin puheluiden ja viestien vastaanottamiseen, kuin urheilusuoritusten seuraamiseen.
Urheilukelloiksi kutsutaan tiettyä älykellojen erikoisryhmää. Nämä laitteet on suunniteltu aktiivisia treenaajia varten, yhdistämällä ominaisuuksia sekä älykelloista että aktiivisuusrannekkeista. Älykellojen käyttäjien arvosteluja ja kokemuksia voi lukea usealta eri sivustolta ja kelloja voi myös shoppailla netissä.
Älykello treenin tukena
Kuntoilu, ulkoilu ja aktiivisuus ovat terveellisen elämän perusta. Myös unta ja palautumista on hyvä seurata, jotta harjoittelun hyöty olisi maksimaalista. Älykellomarkkinoilla on tämänkin osa-alueen saralta jatkuvaa kehitystä ja uusia tuotteita esitellään usein. Älykellot seuraavat unta ja energiatasoa, auttavat saavuttamaan uusia tavoitteita tai treenaamaan tiettyyn, suureen koitokseen.
Monet älykellot auttavat ymmärtämään paremmin oman kehon toimintaa. Rannesykeanturin avulla käyttäjä voi esimerkiksi asettaa hälytyksen liian korkeasta tai alhaisesta sykkeestä. Tämän avulla pystyy seuraamaan ja hallitsemaan rasitusta auttaen välttämään ylirasitustilaa. Älykelloihin voi myös asettaa toiminnon, jossa se ehdottaa päivittäin erilaisia harjoituksia, jotka perustuvat käyttäjän kuntotasoon, aikaisempiin treeneihin, palautumisaikaan ja biometrisiin tietoihin.
Lenkkeilijälle on usein hyötyä myös älykellojen navigointitoiminnoista. Useat älykellot ovat varustettu satelliittijärjestelmän tuella, jonka avulla voi paikantaa oman sijaintinsa lenkin ajalta. Lisäksi askelmäärää, hengitystiheyttä ja muita tärkeitä tietoja voi tarkastella älykellosta.